Statieportret

Statieportret

De twee kanten van Indonesië & social media

Na het schrijven van de post: Indonesië de social media hoofdstad van de wereld, raakte ik iets meer geïnteresseerd in deze twee onderwerpen, die samen komen. Er zijn dus twee Indonesische films gemaakt over de impact van social media.

In elk land heeft social media twee kanten: een negatieve en een positieve kant. De film Linimassa gaat over de positieve kant. De film laat zien dat je met social media conflicten kan oplossen en buiten gewonen dingen kan bereiken. #Republik Twitter laat de negatieve kant zien met name die van Twitter. Het laat de kijkers zien hoe Twitter gebruikt kan worden als stem van het volk. 

In Indonesië lijdt social media niet altijd tot succes, maar speelt toch een belangrijke rol. Dit komt doordat een groot deel van de burgers het belangrijk vindt om andere mensen te helpen. Indonesiërs zijn actief en betrokken burgers in tegenstelling tot de Nederlanders. 

Ik vind het interessant dat er Indonesische films over gemaakt zijn. Dit zou Nederland ook meer moeten doen, zodat mensen zich er bewust van worden wat social media precies inhoud, wat het medium kan bieden en wat het kan veroorzaken. Het is een makkelijke manier om informatie over te brengen en mensen tegelijkertijd te entertainen. 

Kijk het filmpje om meer te weten te komen over het interview met Kuntz Agus (#Republik Twitter) en Donny Bu (Linimassa).

De Nederlandse ondertiteling kun je rechts onder aanzetten.

- Nona Bo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten