O ja, kerst komt er weer aan! Daarom deze Xmas special en ja hij gaat over makan makan makan, want het is ten slotte zondag. Kerst draait bij de meeste mensen ook om eten. Wat als je nou eens niet wilt gourmetten met eerste kerstdag? Maar je hebt geen idee hoe je het gourmetten kan vervangen voor een ander heerlijk gerecht, uit een andere keuken. Nou blijf dan lezen, want ik heb een lekker Indisch kerst recept inclusief dessert voor je. En nee het is niet moeilijk om te maken en je zet eens iets anders op tafel neer, dan altijd die mini hamburgertjes met stokbrood en cocktailsaus.
Hoofdgerecht Nasi Uduk (gekookte, gestoomde witte rijst in kokosmelk) met Ajam Smoor (gestoofde kipfilet in ketjap met gember) en Ketjap Buncis (Sperziebonen in ketjap me tauge en pinda's). Benodigdheden voor de Nasi Uduk: - 500 gram witte rijst - 3 daun salam - 1 daun pandan - 6 dl. dunne santen - 1 theelepel zout Bereiding:
Stoom de rijst in ongeveer twintig minuten in een stoompan halfgaar. Knoop de daun salam samen met de daun pandan. Meng de santen, de daun pandan en de salam in een pan en breng alles aan de kook. Voeg wat zout toe om het op smaak te brengen. Roer dan de gestoomde rijst door de santen en laat het op een laag vuur koken tot al het vocht is geabsorbeerd. Als laatste doe je de rijst weer terug in de stoompan en stoom het in ca. dertig minuten gaat.
Benodigdheden voor de Ajam Smoor:
- 4 kipfilets
- 1 ui
- 20 gram djahe
- 4 kruidnagels
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 dl. ketjap
- 2 dl. bouillon
- 3 eetlepels olie
- peper & zout
Bereiding:
Snipper de ui, de djahe en de knoflook fijn en fruit dit in olie. Snij dan de kipfilet in stukjes en voeg deze hier aan toe. Braad de kipfilet even aan. Blus dit af met de ketjap en de bouillon. Voeg de overige kruiden toe en stoof de kip verder gaar. Breng het op smaak met peper en zout.
Benodigdheden voor de Ketjap Buncis: - 250 gram sperziebonen - 1 ui - 1 teen knoflook - 2 lente-uien - 50 gram tauge - een handvol geroosterde pinda's - 1 theelepel sesamolie - 2 eetlepels ketjap - 1 theelepel sambal - 2 eetlepels water - olie - zout Bereiding: Snipper de ui en de knoflook en snij de lente-uien in ringen. Breek de pinda's. Kook de boontjes enkele minuten voor. Fruit de knoflook, de lente-ui, de ui, de sambal, sesamolie en het zout in de olie. Roerbak de boontjes mee. Voeg dan de ketjap en het water toe. Laat de boontjes stoven tot dat ze beetgaar zijn. Voeg als laatste de tauge en de pinda's toe.
Dessert Agar Agar Cocklat Empat (chocoladepudding met vanillesaus)
Benodigdheden voor het toetje: - 150 gram suiker - 5 dl. water - 1 zakje vanillesuiker - half zakje agar agar poeder - 2 eetlepels cacaopoeder - 2 eetlepels gecondenseerde melk Saus: - 100 gram suiker - 5 dl. volle melk - 3 eidooiers - 1 eiwit - 1 vanillestokje
De bereiding van de Agar Agar wordt kort uitgelegd in een filmpje van vijf minuten. Selamat Hari Natal dan Selamat Tahun Baru! - Nona Bo
1992, het jaar dat ik, Bo Haberland, geboren werd in Maastricht. Ik ben een halfbloedje, want mijn moeder is Nederlands en mijn vader is Indonesisch. Tussen deze twee culturen bestaan grote verschillen. Een aantal verschillen ben ik bekend mee, maar het lijkt me leuk om me er meer in te verdiepen. Vandaar dat ik begonnen ben met mijn blog: verschillen in komunikasi. Daarnaast is het een opdracht voor school, want ik studeer Communicatie Management aan Fontys Hogeschool Eindhoven.
Het thema dat centraal staat in mijn blog is de verschillen in communicatie. Communicatie is natuurlijk een heel breed begrip. Zo veel valt onder communicatie. Om het mijzelf en jou overzichtelijker te maken heb ik vijf lagen gemaakt: tatoeages, kleding, eten, taal en muziek. Ik hoop je via mijn blog meer kennis te geven over de verschillen in communicatie tussen Nederlandse en Indonesische mensen.
Contactformulier
Verschillen in komunikasi. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten