Rijst met een vork of lepel? Nah, gewoon met de hand!
Nederlanders eten rijst met een vork. Een vork, ja! Zo raar en onhandig. Ik kan rijst echt niet eten met een vork. Dan valt alles van mijn vork af. Amen, voor diegene die de lepel uitgevonden heeft. Ach, rijst met een vork eten is ook zo typisch Hollands. Niet mijn ding. Als ik rijst met een vork eet, zet ik mijzelf alleen maar voor paal. Ik zie het al voor me, de helft van mijn bord rijst ligt op de grond.
Maar hoe hoor je rijst nu eigenlijk echt te eten? Gewoon met de hand! Ja je eigen hand. Althans zo gaat het in Indonesië en ik zie het oma Kroepoek ook nog wel vaker doen. Hoe krijgt ze dit toch voor elkaar zonder te knoeien? Hm, ze zal er wel een natuurtalent in zijn. Oefening baart kunst zeggen ze. Misschien moet ik dan ook maar eens beginnen met oefenen.
Feit: Als je met je handen eet, dan mag dit alleen met je rechterhand in Indonesië.
Tip: Pandan rijst, ook wel kleefrijst genoemd is makkelijker om met je handen te eten.
Succes met oefenen!
- Nona Bo
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten